OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1979 yılında 5 derslikli ilköğretim okulu olarak hizmete girmiştir.  Okulun yapılışından 2 yıl sonra giriş katında tuvaletlerin yanındaki sınıf anasınıfı haline getirilmiştir. 1996 yılına kadar ilkokul olarak eğitim yapılan okul, 8 yılık kesintisiz eğitime geçilmesinden sonra 1996 yılında ilköğretim okulu olmuştur.

İlköğretime geçişle birlikte sınıf sayısının artmasıyla derslik sıkıntısı ortaya çıkmıştır. Kapı girişinin sol tarafında konferans salonu olarak yapılan 2 derslik büyüklüğündeki salonun ortasından bir duvar örülerek  2 derslik haline getirilmiştir.

1996 da 6.sınıf, 1997 de 7.sınıf, 1998 yılında da 8.sınıflar eklenmiş ve derslik sıkıntısı da buna paralel olarak daha da artmıştır. Üst katta şu an öğretmenler odası olarak kullanılan kısım derslik haline getirilmiştir.

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 yıllarında meydana gelen depremlerde okul hafif hasar görmüştür.

2000 yılında deprem hasarlarının giderilmesi için toplam 9.200.000 TL'ye çatı, elektrik, kalorifer ve su tesisatlarının onarımı yapılmıştır. Ayrıca duvarlarda meydana gelen çatlaklarda onarılmıştır.

Deprem sonrası  02/01/2001 tarihine kadar binada ders yapılamamıştır. Okul sabahçı öğlenci yapılarak, önce okul bahçesine kurulan çadırlarda, sonra ise derslik haline getirilen konteynırlarda ders yapılmıştır. 02/01/2001 tarihinde binada ders yapılmaya başlanmıştır.

2002-2003 yılında okul taşıma kapsamına alınmış Tepeköy ve Yukarı Karaköy öğrencileri okulumuzda eğitim görmeye başlamıştır. 2004-2005 eğitim öğretim yılında ilçe merkezinde bulanan İbrahim Hoşver İlköğretim okuluna 32 derslikli yeni bina yapılması ile bahsedilen köyler bu okula taşınmaya başlamış ve okulumuz taşıma kapsamından çıkartılmıştır.

2005 yılında derslik sıkıntısından dolayı okul bodrumunda bulunan salon duvarlarla bölünerek 3 derslik ortaya çıkartılmış ve 6,7 ve 8. sınıflar bodrumda ders yapmaya başlamıştır.

14/10/2006 tarihinde eğitime yüzde yüz destek kampanyası kapsamında Türkiye Tekstil Sanayi  İşverenleri Sendikası tarafından okulumuza 21 bilgisayarlı  bilgi teknoloji sınıfı yapılmıştır.

2006 yılı yaz tatili döneminde genel onarım bütçesinden 32.000 YTL maliyetle okul onarımı yapılmıştır. Akıtan tuvaletler tamamen sökülerek yeniden yapılmış, ahşap olan tüm pencereler sökülüp pvc yapılmış, öğretmenler odasına lavabo takılmış, dışarıda bulunan Atatürk Büstü sökülerek yeniden yapılmıştır. Ayrıca okul aile birliği imkanları ile okul bahçesine beton atılmıştır.

2007 yılının Kasım ayında okulumuzun derslik ihtiyacını karşılamak üzere ek bina inşaatı başlamıştır.

6 derslikli olarak planlanan binada 6 derslik, 1 kütüphane,  tuvaletler ve iki küçük oda mevcuttur.

2008-2009 eğitim öğretim yılında yeni binada ders yapılmaya başlanmıştır. Eski binada 1. kademe ve ana sınıfları, yeni binada 2. kademe öğrencileri eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Ayrıca 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılında, Karaköy(4-8.sınıf), Tepeköy (1-8. sınıf) ve Yeniköy (1-8. sınıf)  öğrencileri okulumuza taşınmaya başlanmış ve okulumuz taşıma merkezi olmuştur.

06.12.2012 474